Jdi na obsah Jdi na menu
 


říjen

9. 10. 2008

31.10.Noemka dospívá:-)  Po prvních dvou měsících, kdy řvala v podstatě pořád co byla vzhůru, je to teď výrazně lepší.  Na lehátku pod hrazdičkou spokojeně pozoruje a někdy se na požádání i usmívá.... 

Obrazek

...a aby se Mirinka necítila odstrčená, může si to vyzkoušet taky:-)

 

Obrazek

23.10.Přichází zima, mimina se musí přizpůsobit..

 

Obrazek

 

20.10. Včera bylo moc krásné počasí, tak jsme odpoledne vyrazili na procházku na Kavčí hory. Chtěla jsem vyzkoušet nové kolečkové brusle. Kočárek mi sloužil jako taková opora a bylo to celkem fajn. Akorát ještě nezvládám brzdění, když se mi to rozjede z velkého kopce. Naštěstí byl Danda vždy nablízku a zachraňoval mě. Mirinka si to taky chtěla zkusit, tak si obula moje brusle a s Dandovou pomocí to také zkoušela, moc ji to bavilo. Noemka si spokojeně spala v kočárku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

17.10. Mirinka je velká pomocnice, právě válí těsto na pizzu.

 

Obrazek

 

 

 

16.10. Mirinka ráno většinou vstává docela brzy, ještě než nám zazvoní budík. Odchází teda do kuchyně, aby nás ostatní nerušila a jde si kreslit. Než vstaneme, má hotové minimálně jedno dílo. Potom se musí nasnídat, obléknout a odjíždí s tátou do školky.

 

Obrazek

 

15.10. Když jsem byla v porodnici, naučila se Mirinka plavat. Ještě k tomu potřebuje rukávky a takový pásek kolem hrudníku, ale nebojí se vody, to je hlavní. V tom bude asi po tátovi.

Další novou věcí, kterou Mirča umí, je zapínání zipu u bundy. Je ráda, že je už samostatná a nemusí prosit paní učitelku o pomoc.

14.10. Noemka nás stále častěji obdarovává krásnými úsměvy. Dokonce se směje i na cizí lidi. Zachytit ale ten její úsměv na fotku, není úplně jednoduché.

 

Obrazek

 

 

9.10.Mirinka nosí každý den ze školky stále nové obrázky(budeme se muset přestěhovat do většího) a básničky. Dnes se naučila zas dvě nové, jednu vám poví:                  

       V OBCHODĚ SE ZELENINOU KOUPIL JSEM KOŠ JABLÍČEK,

       ALE OUHA V TOM NEJVĚTŠÍM, MÁ DOMEČEK ČERVÍČEK.

       OKÝNKEM, CO PROKOUSAL, SE DÍVÁ NA TEN VELKÝ SVĚT,

       ALE MNĚ UŽ KRUČÍ V BŘIŠE, JAK JÁ BYCH TO JABKO SNĚD, 

       NEMŮŽU MU DOMEK ZBAŠTIT, URČITĚ BY NEBYL RÁD.

       SNAD V TOM MENŠÍM JABKU NESPÍ JEHO KAMARÁD.         MIRINKA